ATC MO17-1 verzuimt goede spel te belonen met meer doelpunten en wint met slechts 0-3 de Hengelose derby tegen BWO

tel. 074-2911659

Het zonnetje schijnt op veld 1 op Sportpark De Noork als de Hengelose derby begint tussen BWO MO17-1 en ATC MO17-1. ATC mag aftrappen en na 10 seconden is de eerste kans van de wedstrijd er al als Noëlle op links goed doorgaat en net naast schiet. In de 3e minuut vangt Carmen de bal op, maakt een mooie rush en geeft een prima pass op Linn M. De aanval gaat vlot door met een pass richting Fleur die op haar beurt Demi H bedient. Die schiet maar de keepster redt. Een minuut later de 3e goede kans op een doelpunt als Tessa op goal schiet. Wederom verricht de BWO keepster een goede redding. ATC gaat door en speelt erg goed samen. Het tempo van rondspelen is goed en BWO komt er nauwelijks aan te pas. Na 6 minuten spelen is er opnieuw een goede kans om de score te openen voor ATC. Fleur legt de bal terug op Tessa. Die schiet, de keepster redt weer. Het schot in 2e instantie van Linn M kan door de keepster makkelijk gepakt worden. Na bijna een kwartier ziet het publiek een mooi opgezette aanval over links. Noëlle combineert goed met Tessa die uiteindelijk schiet. Haar schot verdwijnt net naast het doel. In de 20e minuut doet BWO wat terug. Ze hebben vandaag versterking van onder 20 speelsters geregeld. Hun aanval over links eindigt met een schot dat tegen de paal gaat, mede door goed uitkomen van keepster Marit. Meteen daarna is er weer een kans aan de andere kant van het veld, maar de keepster staat opnieuw een doelpunt in de weg en keert het schot van Noëlle. Inmiddels zijn er 25 minuten voorbij en is het nog altijd 0-0. ATC speelt goed samen en creëert genoeg kansen, maar de bal gaat er maar niet in. Er wordt een diepe bal op Romée gegeven . Die gaat op snelheid haar tegenstandster voorbij, kapt de volgende uit en schiet, maar de keepster verricht een hele goede redding. Weer geen goal... Even later krijgt Linn M een kans maar haar schot gaat voorlangs. Enkele minuten later geeft Jonne vanaf rechts een goede voorzet op Tessa, haar schot gaat net naast. Dan gaat Romée er weer op snelheid langs. Ze schiet, maar opnieuw redt de keepster. Inmiddels zijn er 30 minuten gespeeld en nog steeds is het 0-0. ATC blijft druk zetten en is voortdurend in balbezit. BWO verdedigt en probeert met lange ballen naar voren richting het ATC doel te gaan. De verdediging van ATC staat echter goed en vangt iedere bal op. In de 35e minuut van de eerste helft kapt Tessa knap haar tegenstandster uit. Helaas wordt ze net uit balans gebracht als ze schiet, waardoor haar schot rakelings naast gaat. Een minuut later valt dan eindelijk de bevrijdende en dik verdiende 0-1. Jonne zet de bal voor op Noélle, die ziet dat Linn M vrij staat en passt haar de bal. Linn schiet vervolgens met een gericht schot in de rechterhoek de 0-1 binnen. De opluchting is groot in het ATC kamp, eindelijk is de verdiende voorsprong een feit.
Vanaf de aftrap verovert ATC de bal al weer en gaat weer in de aanval. Noëlle maakt een goede actie op links en zet voor op Demi W. Die vuurt een goed schot op goal af, maar de keepster verricht opnieuw een goede redding. Het begint eentonig te worden.... BWO weet na een lange bal bij het ATC doel te komen, maar keepster Marit voorkomt de gelijkmaker. De aanval wordt van achteruit weer opgezet. Donna schiet naar Anne, die bedient Noëlle die door gaat richting BWO doel. Ook dit keer weet de keepster het schot te keren. BWO krijgt vlak voor rust nog een kansje na opnieuw een lange bal naar voren, maar ook de keepster van ATC staat vandaag goed te keepen. Vlak voor rust krijgt Linn M de bal van Mette en geeft ze een perfecte diepe bal op Romée. Die gaat alleen op de keepster af, maar weet de bal niet langs de keepster te schieten. En zo zoeken beide teams met een 0-1 stand de kleedkamers op terwijl ATC toch zeker met een nulletje of 5 voor had moeten staan gezien het veldspel en alle kansen die zijn gecreëerd.
Na rust gaat ATC meteen weer goed van start. In de eerste minuut schiet Jonne van afstand na terugleggen van Noëlle goed op goal, maar de keepster verricht een knappe redding. Ook een mooi schot van Linn C enkele minuten later wordt door de keepster knap over het doel getikt. BWO doet wat terug met een schotje voorlangs, niet echt gevaarlijk. ATC bouwt weer op van achteruit en is weer gevaarlijk in de zestien van BWO. Noëlle gaat goed door, verovert de bal en schiet naar Fleur. Die maakt met een bijzondere frommelgoal de 0-2. Enkele minuten later wordt een goed schot van Noëlle opnieuw gekeerd door de keepster van BWO. Die keept een dijk van een wedstrijd vandaag. Na 25 minuten spelen in de tweede helft zien we mooi combinatievoetbal met Anne en Fleur waarbij de laatste de bal op Tessa voorgeeft. Die schiet laag en hard maar de keepster redt, met moeite, en de goede aanval leidt niet tot een doelpunt. Enkele minuten later kapt Tessa iedereen in de zestien uit, schiet op goal maar helaas voorkomt de keepster dat dit kunststukje wordt beloond met een doelpunt. Dan zet Linn M vanaf het middenveld met bal een versnelling in. Ze legt de bal uiteindelijk panklaar voor Fleur, maar die is te gehaast en haar schot is voor de keepster geen probleem. Enkele minuten later schiet Fleur vanaf de zestien op goal maar raakt de lat. Vlak voor het einde van de wedstrijd krijgt ATC een hoekschop. Deze komt bij Maartje op de zestien terecht en die schiet met links de bal binnen, 0-3. Even later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De drie punten zijn voor ATC. Een dik verdiende zege, die gezien het overwicht en het goede spel van de meiden van ATC eigenlijk veel hoger had moeten zijn. De keepster van BWO was de beste speelster van hen vandaag en zij voorkwam dat ATC niet met dubbele cijfers als winnaar van het veld stapte.