ATC MO17-1 wint thuis eenvoudig van Sparta E. met 3-1

Assist: Demi Wind

1e klasse (3e fase) 5

16 maart 2024 10:15

B. Menderink-Harink

Om 10.15 uur wordt er op veld 1 afgetrapt voor de wedstrijd ATC MO17-1 - Sparta E. MO17-1. ATC neemt meteen het initiatief. De bal wordt goed rondgespeeld en na een kleine 10 minuten creëert ATC de eerste kans van de wedstrijd. Op het middenveld zet Linn M de aanval op. Ze speelt naar Jonne die op haar beurt een goede een-twee met Romée maakt en daarna de bal op Linn M breed legt. Die schiet van een meter of 17 de bal over de keepster in de touwen, 1-0 voor ATC. ATC is voetballend beter, Sparta E probeert met hoge ballen het ATC moeilijk te maken,maar de verdediging van ATC onder leiding van Maartje staat als een huis. Alle meiden van ATC zijn alert, hebben vaak rust aan de bal en er wordt goed samengespeeld. In de 16e minuut haalt Linn M de achterlijn. Ze legt de bal terug op Demi W die op haar beurt de bal teruglegt op Linn C. Die schiet vanaf de 16 de bal in 1 keer prachtig binnen, 2-0 voor ATC. Als de meiden zo door voetballen kan het een doelpuntrijke wedstrijd worden. Na 25 minuten spelen krijgt Demi W, die vandaag in de spits staat en dat prima doet, de bal. Ze schiet goed in, maar de keepster verricht een goede redding. Enkele minuten later ziet het publiek mooi combinatievoetbal tussen Noëlle en Demi W. Helaas zit de keepster er tussen en voorkomt een doelpunt. ATC blijft hoog druk zetten. Na een half uur spelen, laten de meiden mooi voetbal zien. Linn M speelt Linn C in die meteen doorpast naar Demi W die ook in één keer de bal naar Noëlle schiet. Die maakt een goede actie maar haar schot gaat helaas net naast. Deze goede snelle aanval met 1 keer raken had meer verdiend. Twee minuten later opnieuw een aanval over links. Linn M bedient Noëlle die de achterlijn haalt en een goede voorzet op Fleur geeft. De keepster zit er net aan en in tweede instantie schiet Fleur tegen de paal. Enkele minuten later is daar de eerste kans voor Sparta in de wedstrijd na een foutje bij ATC. Gelukkig wordt er naast geschoten, mede door goed uitkomen van keepster Marit. Ruststand 2-0.
Ook na rust is het ATC dat de bal rondspeelt en probeert tot scoren te komen. Noëlle neemt na 4 minuten spelen de hoekschop kort en schiet naar Demi H. Demi H. kapt en schiet de bal van een meter of 18 net langs de kruising. Erg jammer dat dit geen doelpunt oplevert. Een minuut later is het alsnog raak. Fleur gaat op rechts goed door en schiet op de keepster. Die redt in eerste instantie maar Noëlle is alert en loopt de bal alsnog binnen, 3-0. ATC blijft de betere ploeg maar meer doelpunten blijven uit. Romée gaat er op links op snelheid langs, schiet de bal naar Noëlle die op haar beurt Fleur een vrije kans op goal geeft, maar helaas schiet Fleur naast. Fleur gaat even later er op rechts weer goed langs. Helaas besluit ze zelf te schieten, waar terugleggen op Demi W of Noëlle een betere keus was geweest. Na ruim een half uur spelen laat Noëlle op de achterlijn een paar prachtige passeerbewegingen zien waarna ze de bal goed breed legt op Linn C. Haar schot wordt helaas door de keepster gekeerd. Sparta gooit er vijf minuten voor tijd nog weer een lange bal tegenaan. De linksbuiten staat buitenspel, maar mag doorgaan en rondt dit buitenkansje netjes af, 3-1.  ATC krijgt nog twee kansen om de score verder uit te breiden. Jonne geeft een goede diepe bal op Linn C die een voorzet geeft op Noëlle die in de vijf meter staat. Helaas krijgt Noëlle haar voet er niet lekker tegenaan en levert de aanval geen doelpunt op. In de laatste minuut schiet Linn C nog op de lat.
ATC wint met 3-1 van Sparta maar gezien het goede spel van de meiden en het aantal kansen had de score wat hoger kunnen zijn.