ATC '65 MO17-1 verliest helaas met 2-3 van koploper UD Weerselo

UD W. MO17-1

1e klasse (3e fase) 5

20 april 2024 14:30

S. Konijn

Als de meiden van ATC MO17-1 voor het kampioenschap willen gaan, dan moet er vandaag gewonnen worden van koploper UD Weerselo MO17-1. UD heeft een speelstijl die de meiden van ATC niet echt ligt. Lange ballen naar voren op de snelle en goede voorhoedespeelsters, dus het is belangrijk om die lange bal eruit te halen. Dit lukt helaas in de beginfase van de wedstrijd een keer niet goed en UD scoort meteen, bijna uit het niets zo lijkt het. Daarna gaat het een tijdje gelijk op. ATC probeert met combinatievoetbal het UD lastig te maken, UD schiet de bal van de laatste linie naar voren. Na zo'n 25 minuten spelen valt er weer een bal tussen de laatste linie en keepster Marit. Die komt goed uit, maar de bal valt via via precies goed voor een UD speelster die de 0-2 kan binnenschieten. Twee minuten later is het zelfs 0-3, al zit er een klein buitenspelluchtje aan. ATC probeert wat terug te doen en dit lukt nog voor rust. Fleur gaat lekker door en schiet de bal naar Demi W. Die schiet van afstand de bal mooi over de keepster in het doel, 1-3. Dit is tevens de ruststand.
In de tweede helft is ATC sterker en komt UD er niet vaak meer uit. Na 7 minuten spelen krijgt ATC een hoekschop. Die wordt goed voorgegeven, maar het schot van Linn M wordt door de keepster gepakt. Een minuut of 5 later krijgt ATC weer een hoekschop. De bal komt opnieuw bij Linn M en dit keer gaat haar schot net naast. Het zit ATC niet mee. Na een kwartiertje spelen krijgt Noëlle een kans. Ze schiet goed, maar de keepster verricht een prima redding. UD blijft het met de lange bal proberen en is dan gevaarlijk. Zo haalt Maartje in de 20e minuut gelukkig knap een bal van de lijn als keepster Marit al gepasseerd is en blijft het 1-3. Dan belanden Mette en haar tegenstandster samen op de grond waarbij de UD speelster natrapt. Scheidsrechter Simon Konijn kan niet anders dan haar met rood van het veld sturen. UD moet verder met 10 speelsters. ATC probeert nog meer druk te zetten, maar het echte combinatievoetbal komt vandaag net niet uit de verf. Er wordt te weinig geprofiteerd van de man meer situatie. In de 35e minuut zien we een goede aanval van ATC. Jonne geeft de bal op Linn M, die passeert twee speelsters en legt hem op maat terug op Noëlle. Haar schot gaat rakelings naast. Opnieuw geen doelpunt. Drie minuten later is het wel raak. Linn M gaat er opnieuw langs en geeft een bal over de verdediging heen op Romée. Die kapt haar tegenstander goed uit en schiet de bal dan lekker binnen, 2-3. Met nog zo'n 8 minuten te gaan wordt het spannend. UD moet alle zeilen bij zetten en ze schieten iedere bal naar voren of uit om tijd te winnen. ATC krijgt nog wat kleine kansjes maar tot een doelpunt komt het helaas niet. UD wint met 2-3 van ATC en zet een grote stap richting het kampioenschap.
De meiden van ATC hebben goed strijd geleverd, maar helaas geen punten gepakt.