ATC '65 MO17-1 pakt eenvoudig 3 punten uit in Enschede tegen Vogido MO17-1

Tegelerweg 66
7535CJ
ENSCHEDE
tel. 053-4319227

Het is grillig weer, regen, zon, hagel alles komt voorbij, als de scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd Vogido MO17-1 tegen ATC MO17-1. De meiden van ATC beginnen sterk. De bal gaat snel rond en Vogido moet alle zeilen bijzetten. Na zo'n vijf minuten spelen gaat Linn M er op rechts langs. Ze speelt Jonne in die de bal panklaar legt voor Demi W. Die schiet helaas over en de kans op 0-1 gaat verloren. Even later is ATC opnieuw gevaarlijk in het strafschopgebied. Deze keer lukt het Romée niet om de bal tussen de palen te schieten. En zo krijgt ATC nog een paar hele grote kansen om op voorsprong te komen, maar het scoren lukt nog niet echt. In de 20e minuut draait Linn C de hoekschop mooi in, Jonne staat - na een tip -  bij de tweede paal en kan de bal intikken, 0-1 voor ATC. Eindelijk. Enkele minuten later krijgt Demi H de bal. Ze schiet goed op doel, maar de jonge keepster van Vogido verricht een prima redding. In de 30e minuut geeft Linn M een goede diepe pass die door Lindy wordt opgepakt en koel binnengeschoten, 0-2. Drie minuten later wordt het 0-3 als Demi H er op rechts goed langs gaat, de bal voorzet en Fleur scoort. In de 35e minuut ziet het publiek een goede individuele actie van Lindy in de zestien waarna ze de 0-4 op het scorebord zet. ATC gaat met deze stand de kleedkamer in voor de rust.
Na rust is ATC minder dominant dan in de eerste helft. Linn M wordt vastgepakt aan haar shirt, maar de scheidsrechter laat dit gebeuren. Vervolgens krijgt Linn een vrije bal tegen als ze ietwat geïrriteerd lekker fel doorgaat. Linn M is het niet eens hiermee, maakt dit kenbaar en mag 10 minuten naar de kant van de scheidsrechter.  Het is daarna tien minuten lang alle hands aan dek voor ATC.
Als Linn weer in het veld staat, probeert ATC de score verder uit te breiden. Er komt een goede bal over de linkerflank. Demi H geeft een voorzet op Linn M die schiet. De keepster tikt hem knap over de achterlijn. Even later reageert Lindy attent op een diepe bal en gaat alleen op de keepster af. Die verricht opnieuw een prima redding. Na 25 minuten in de tweede helft is het eindelijk weer raak. Lindy geeft een pass op Romée, die zet de bal vanaf de rechterachterlijn goed voor over de keepster en Lindy tikt de bal in het doel, 0-5. ATC is weer dominant in deze fase van de wedstrijd waarin de scheidsrechter het spel heel erg vertraagd met zijn optreden. Hij haalt de snelheid uit de wedstrijd.
In de 30ste minuut bouwt Maartje van achteruit op met een goede bal op Linn M. Die bereikt Linn C die een lekkere pass op Lindy geeft. Die neemt de bal bijzonder knap aan en schiet, maar opnieuw staat de keepster een doelpunt in de weg. Twee minuten later is Lindy op weg naar de 0-6 als ze in het strafschopgebied onderuit wordt gehaald. Een loepzuivere penalty maar de scheidsrechter fluit niet. Even later scoort ATC alsnog voor de zesde keer. Linn C gaat goed door en geeft een pass op Fleur. Die geeft een listige bal over de verdediging heen waarna Lindy de bal oppikt, recht op het doel afgaat en de keepster passeert, 0-6. Een paar minuten daarna wil Romée de bal schieten, maar staat de scheidsrechter in de weg. In plaats dat de beste man een scheidsrechterbal geeft, gaat hij kletsen met Romée terwijl Vogido van afstand dit cadeautje goed binnenschiet, 1-6.
Dan fluit de scheidsrechter na exact 40 minuten in de tweede helft af, terwijl door zijn optreden er toch zeker 5 minuten blessuretijd bijgeteld zou moeten worden. Zo vaak heeft hij tekst en uitleg gegeven aan speelsters. Het zal wel komen omdat er meteen weer een wedstrijd gepland staat op veld 2....
Een makkelijke overwinning die gezien het spelbeeld veel hoger uit had moeten vallen. De punten gaan in elk geval mee terug naar Hengelo.