ATC MO17-1 wint door goed samenspel eenvoudig van BWO MO17-1 met 7-1

BWO MO17-1

1e klasse (3e fase) 5

11 mei 2024 10:15

S. Konijn

Het fluitsignaal van scheidsrechter Simon Konijn heeft nog maar net geklonken als ATC in de eerste minuut de 1-0 maakt. Jonne geeft een pass op Demi H. Die speelt de tegenstander knap uit en schiet de bal perfect in de rechterkruising. Wat een mooie start van de wedstrijd. Drie minuten later creëert ATC alweer een kans. Tessa speelt zichzelf goed vrij en schiet, maar de keepster weet de bal in tweede instantie net op de doellijn tegen te houden. Na 10 minuten spelen wordt het wel 2-0. Romée neemt een hoekschop die door Linn M knap binnen wordt gekopt. ATC gaat door. Er wordt van achteruit opgebouwd. De bal wordt goed rondgespeeld, er is rust aan de bal en Linn M is heer en meester op het middenveld. Na 18 minuten spelen krijgt Noëlle de bal. Ze speelt zichzelf goed vrij en geeft de bal op Linn M. Die schiet in de verre hoek de bal strak in de touwen, 3-0. Vijf minuten later wordt het gevaarlijk als Noëlle de hoekschop neemt en in het vijf meter gebied brengt. De keepster van BWO verricht een prima redding op een schot van ATC. In de 25e minuut geeft Demi H van achteruit een pass op Demi W. Die speelt diep op Noëlle. Zij dribbelt en geeft de bal dan superstrak voor. Fleur komt goed voor de man en tikt de bal binnen, 4-0. Een prima aanval van de meiden. In de laatste minuut voor rust wordt het 5-0 als Fleur een hoekschop neemt die door Demi W binnen wordt geschoten. Ruststand 5-0. Inmiddels is de zon gaan schijnen en in de tweede helft neemt ATC iets gas terug. Dit levert BWO een kansje op, maar Marit pakt de bal goed. Na een kwartiertje spelen schiet Noëlle de bal op Tessa, die combineert met Fleur en vervolgens speelt Tessa zichzelf vrij en schiet de bal prachtig in de verre hoek, 6-0. Een minuut later combineren Noëlle en Tessa opnieuw. Tessa zet met een schitterende actie twee tegenstanders te kijk, maar haar schot wordt helaas door de keepster gepakt. Na 20 minuten spelen in de tweede helft onderschept Linn M een bal van BWO. Ze dribbelt een stuk, ziet dat de keepster te ver voor het doel staat en schiet de bal er perfect overheen, 7-0. De meiden van ATC vinden het wel prima en BWO komt af en toe op de helft van ATC met lange ballen. ATC verdedigt goed en countert vervolgens snel. Romée gaat er samen met Noëlle vandoor maar het schot van Romée belandt op de paal. Vijf minuten voor tijd geeft BWO weer een lange bal naar voren. Marit komt goed uit, maar de bal komt ongelukkig via het lichaam van iemand van BWO richting het lege doel en rolt over de doellijn, 7-1. Tevens eindstand van de wedstrijd. De meiden van ATC hebben vanmorgen goed samengespeeld en dik verdiend gewonnen met ruime cijfers.