Scheidsrechter drukt stempel op de wedstrijd en ATC MO17-1 verliest met 5-1 van UD Weerselo

tel. 0541-661601

De zon schijnt op het sportpark van UD Weerselo, maar dit heeft geen positief effect op de scheidsrechter van UD. Die wil vandaag zijn stempel op de wedstrijd drukken. Dit begint al met de manier waarop hij ATC verwijst naar de andere dugout. De toon is gezet.
Beide teams beginnen wat slordig aan de wedstrijd met balverlies aan beide kanten. Dan volgt er een lange bal van UD, de spits staat duidelijk buitenspel en er wordt ook gevlagd. De scheidsrechter negeert de vlagger en UD rondt dit buitenkansje af, 1-0 voor UD. ATC is behoorlijk van de leg over zoveel oneerlijkheid. Het spel speelt zich voornamelijk af tussen beide zestienmetergebieden zonder echte kansen. Als ATC na 20 minuten wil wisselen als het spel dood ligt omdat de bal buiten het veld is, staat de scheidsrechter dit niet toe. Waarom is niet duidelijk. UD profiteert meteen dat de meiden van ATC die eruit zouden gaan, niet meer op hun plek staan en een UD speelster schiet van afstand de 2-0 binnen. Opnieuw een doelpunt dankzij de scheidsrechter. Voor rust krijgt UD een hoekschop na een mindere terugspeelbal op de keepster van ATC. Deze wordt mooi ingedraaid. Keepster Marit wil hem pakken, maar wordt hard weggeduwd door een UD speelster. Normaal is de regel dat de keeper in het vijfmetergebied een vrije bal krijgt in zo'n geval, vanmiddag in Weerselo geldt die regel niet. 3-0 voor UD. ATC is het laatste kwartier van de eerste helft de betere ploeg maar komt niet tot een doelpunt. Ruststand 3-0.
Na rust heeft UD versterking gekregen van meiden die in andere teams spelen... ATC start fel en krijgt in de 1e minuut een kans als Romée goed door gaat. Noëlle krijgt een vrije schietkans, maar ze is iets te onrustig en de bal gaat ver naast. Na 10 minuten spelen komt UD op een riante 4-0 voorsprong na een goede individuele actie van de spits. ATC krijgt in de 25e minuut een vrije bal. Linn C combineert met Carmen waarna Linn C de bal voorzet. Demi W kopt goed in, maar de keepster kan de bal pakken. ATC probeert te scoren en valt aan,  UD verdedigt vooral en probeert dan met lange ballen de verdediging van ATC te passeren. Na 35 minuten spelen krijgt ATC loon naar werken. Tessa gaat op rechts goed door, waarna Linn C met een goede lichaamsbeweging de bal voor de voeten van Linn M legt. Die schiet de bal prima binnen, 4-1. In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt UD nog een hoekschop. In de kluts wordt deze binnengetikt, 5-1 en tevens eindstand van de wedstrijd. Een wedstrijd waarvan de sfeer vanaf het begin negatief bepaald werd door de scheidsrechter. Op dit niveau gaat het met name ook om plezier in het spel, maar dat was niet de filosofie van deze scheidsrechter.