ATC MO17-1 houdt de drie punten in Hengelo en wint van Vogido met 4-2

Noëlle Toussaint (vrije trap)

1e klasse (3e fase) 5

2 maart 2024 10:15

S. Konijn

De zon schijnt als scheidsrechter SImon Konijn fluit voor het begin van de wedstrijd ATC MO17-1 tegen Vogido MO17-1. ATC begint slap en niet geconcentreerd aan de wedstrijd. De passing is onnauwkeurig. De eerste tien minuten gaat het spel wat chaotisch op en neer over het veld. In de 12e minuut speelt Vogido de bal rond. De bal wordt onderschept door ATC. Fleur krijgt de bal aangespeeld, draait goed weg en geeft de bal op Linn M. Die geeft een erg goede pass op Noëlle die richting doel gaat. Ze ziet dat de keepster uitkomt en ze schiet de bal er perfect overheen, 1-0 voor ATC. Een minuut of zes later schiet Vogido van afstand op de lat en even later krijgen ze nog een kansje om op gelijke hoogte te komen na een snelle counter. Gelukkig voor ATC gaat de bal naast. Na 25 minuten spelen, geeft Linn M een goede pass op Linn C. Haar schot met links wordt door de keepster gepakt. In de 35e minuut geeft Noëlle de bal op Linn M. Die zet een versnelling in, passeert met een paar goede bewegingen ogenschijnlijk heel eenvoudig twee tegenstandsters en schiet de bal daarna onhoudbaar binnen, 2-0 voor ATC. Een minuut later legt Noëlle de bal terug op Romée. Die bedenkt zich niet en schiet meteen van een meter of 18, maar de bal knalt op de lat. Vlak voor het rustsignaal gaat Linn M er op links opnieuw langs. Ze geeft eeen prima voorzet op Linn C die helaas de bal net mist. Ook Romée lukt het daarna niet op doel te schieten. Ruststand 2-0.
In de tweede helft ziet Demi W na enkele minuten goed dat Linn C op links vrij staat. Het schot van Linn C mist kracht om het de keepster moeilijk te maken. Het spel gaat op en neer, zonder echte kansen. ATC speelt niet super goed vandaag maar is wel beter dan Vogido. Dan maakt Noëlle op links een prima actie. Ze passeert de keepster en legt de bal terug op Fleur. Die schiet helaas naast. Even later krijgt ATC nog een kansje maar het schot van Noëlle wordt gepakt door de keepster. Na 10 minuten spelen in de tweede helft weet Vogido te scoren in een wirwar van benen. Het is eigenlijk buitenspel want een speelster van Vogido die buitenspel staat, raakt de bal als laatste. Dit is door de verder uitstekend vlaggende grensrechter Ruben niet 100% goed waarneembaar. Hij laat de vlag daarom omlaag. 2-1 en de spanning is terug in de wedstrijd. Dat duurt echter niet lang. Donna opent even later goed op links door de bal naar Linn M te schieten. Die kijkt goed en speelt Tessa in, die goed in de bal komt. Tessa draait weg en schiet de bal vervolgens lekker binnen in de verre hoek, 3-1. De sfeer wordt wat grimmig doordat een speelster van Vogido erg fysiek wordt.Dan haalt ze Noëlle naar de grond. ATC krijgt terecht een vrije trap op zeker 20 meter van het doel. Noëlle gaat zelf achter de bal staan en schiet de bal schitterend binnen, 4-1 voor ATC. In de 20e minuut van de tweede helft krijgt de irrante speelster van Vogido de bal. Haar ATC tegenstandster durft niet in te grijpen en Vogido brengt de stand op 4-2. De manier van spelen van de nummer 14 zorgt ervoor dat het steeds grimmiger wordt op het veld. Het is jammer dat de Vogido coach haar niet even naar de kant haalt om af te koelen. Met nog zo'n vijf minuten op de klok, schiet Tessa lekker strak op goal. Helaas gaat haar schot net langs de paal. Een paar minuten later krijgt ATC een vrije bal. Demi H neemt deze en de keepster weet de bal in 2e instantie vast te klemmen. Kort voor het eindsignaal verovert Romée de bal. Ze besluit zelf op goal te schieten. Een makkelijke bal voor de keepster om te pakken, waar terugleggen waarschijnlijk meer op had geleverd.
Dan fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. ATC wint opnieuw en de drie punten blijven in Hengelo.