ATC MO17-1 wint met 2-0 van AVC Heracles

avc Heracles MO17-1

1e klasse (3e fase) 5

3 februari 2024 10:15

S. Konijn

Om 10.15 uur fluit scheidsrechter Simon Konijn op veld 1 voor de aftrap van de wedstrijd ATC MO17-1 tegen AVC Heracles MO17-1. De eerste 10 minuten is het spel van beide kanten rommelig. ATC speelt meer samen dan Heracles. Na aan kwartiertje zet Noëlle uit een hoekschop de bal goed voor. Tessa heeft net teveel tijd nodig om tot een schot op goal te komen. Enkele minuten later speelt Demi H zichzelf goed vrij en geeft een prima pass op Linn M. Die krijgt net geen kans om tot een schot te komen en wordt geblokt door de tegenstander. In de 34e minuut combineert ATC goed met Mette, Fleur en Linn M. Die speelt haar tegenstander uit en zet voor. Helaas schiet Romée over. Vlak voor rust krijgt ATC een goede kans om op voorsprong te komen. Linn M en Tessa combineren goed en Tessa legt de bal breed op Jonne. Die schrikt zelf een beetje van de kans die ze krijgt en haar schot met links is houdbaar voor de keepster. Heracles krijgt in de eerste helft geen kansen. De verdediging van ATC met het centrale duo Maartje en Donna staan goed en keepster Marit bouwt goed op.
Ruststand 0-0. Inmiddels speelt Heracles nog met 10.
In de tweede helft is er goed samenspel tussen Demi W en Demi H. Deze laatste speelt zichzelf mooi vrij en schiet. Via de keepster komt de bal tegen de paal, helaas geen doelpunt. De tijd begint te dringen voor ATC. Ze zijn de betere ploeg maar het lukt maar niet te scoren. De laatste man van Heracles is goed en werkt veel weg. Er stapt nog een speelster van Heracles van het veld, ze zijn nog met 9. Heracles komt nauwelijks nog op de helft van ATC. Het enige werk van de goed meevoetballende keepster Marit is het opbouwen van achteruit na een terugspeelbal. Na 23 minuten spelen in de tweede helft soleert Linn M door de verdediging van Heracles en rondt zelf goed af, 1-0. De verlossende voorsprong staat eindelijk op het scorebord. Vijf minuten later combineert Demi W met Noëlle die de bal teruglegt op Fleur. Fleur schiet met een bekeken schot in de hoek de 2-0 binnen. Een paar minuten later is het opnieuw Demi W die een aanval opzet en Tessa op maat bedient. Die geeft de bal op Noëlle. Haar schot is goed, maar weer staat de paal een doelpunt in de weg. ATC krijgt nog een kans om te scoren als Romée de bal teruglegt op Demi W. Haar schot gaat helaas flink over. Inmiddels heeft nog een speelster van Heracles het veld verlaten... Gelukkig zijn de 40 minuten voorbij en fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal. Het was geen goede wedstrijd, zeker geen mooie wedstrijd maar de drie punten blijven wel in Hengelo. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen BWO op het programma.