Endemansdijk 4 A
7475NX
MARKELO
tel. 0547-362568

De zon schijnt als er om 12.30 uur wordt afgetrapt voor de wedstrijd Markelo MO17-1 tegen ATC MO17-1. ATC is vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg. Het team creëert veel kansen, maar de keepster staat steeds op de goede plek. Ook het feit dat Markelo met veel meiden achterin staat te verdedigen, maakt dat het lastig is voor ATC om door de verdediging te komen en op goal te schieten. Dan wordt Tessa in de zestien omver getrokken. Het is de eerste wedstrijd voor de scheidsrechter en zij heeft niet de moed hier een penalty voor te geven, helaas. Toch weet ATC voor rust de score te openen als Tessa met een mooi afstandsschot de bal over de keepster schiet, 0-1. Een verdiende voorsprong. ATC krijgt nog een paar kansjes voor rust maar het lukt niet te scoren. Ruststand 0-1.
Na de rust hetzelfde beeld. ATC valt aan, Markelo verdedigt en probeert het ATC met countervoetbal lastig te maken. Na een minuut of vijf spelen wordt er een handsbal gemaakt door Markelo in het strafschopgebied. De scheidsrechter kan niet anders dan een penalty geven en legt de bal op de stip. Linn C gaat achter de bal staan. Haar inzet wordt in eerste instantie door de keepster gekeerd, maar Linn is alert en schiet de bal in tweede instantie alsnog binnen, 0-2. De 3-0 komt na 20 minuten in de 2e helft op naam van Demi W. Ze krijgt de bal aangespeeld door Linn M, draait goed open en schiet van buiten de zestien de bal in de verre hoek.
Dan doet Markelo iets terug. De bal wordt naar voren geschoten en door de spits goed binnengeschoten achter keepster Marit, 1-3.
In de laatste 10 minuten van de wedstrijd scoort ATC nog twee keer. De 1-4 wordt gemaakt door Fleur. De bal is in de zestien van Markelo en belandt via een scrimmage bij Fleur. Die maakt een beweging naar rechts en schiet de bal vervolgens hoog binnen.
De laatste goal van de wedstrijd is een wereldgoal. ATC krijgt een hoekschop. Deze wordt genomen door Noëlle. De bal wordt door Markelo het strafschopgebied uitgewerkt, maar niet goed. Donna krijgt de bal en schiet naar Noëlle die nog bij de hoekvlag staat. Noëlle draait vanaf de hoekvlag de bal zo de goal in, een super mooi doelpunt. Ze brengt hiermee de stand op 1-5. In de laatste drie minuten van de wedstrijd wordt er niet meer gescoord. ATC MO17-1 wint overtuigend van Markelo en de eerste drie punten zijn binnen.