Auke (c), Kay, Brent, Bauke,
Jesse, Luca, Hugo,
Jayce, Sesen, Casper

(Savyo, Mick, Cas)

Op een zonnige middag was het de beurt aan Quick'20 JO17-5 om te proberen de voor kampioensschap strijdende JO17-2 van ATC het moeilijk te maken.
De selectie van ATC was hier en daar dunbezet, door de vakantie waren er nog een aantal spelers afwezig. Gelukkig werden wij geholpen vanuit andere teams.

De wedstrijd begon slap van de kant van ATC. Quick wilde simpelweg meer, ze zette hoog druk. Onder de druk van Quick bezweek ATC dan ook in minuut 29. De snelle spits kreeg gemakkelijk de bal en schoot raak, 1-0. Dit was ook direct de ruststand. In de eerste helft was het simpelweg te slap en er moest een tandje bij.

In de rust is er geanticipeerd op het zeer aanvallende spel van Quick. ATC ging wat defensiever voetballen, waarin de opbouw en het samenspel centraal stonden.

4, 9 en 16 minuten na rust werd het 4-0. Quick leek daarmee de overwinning al zeker. In een korte drinkpauze werd het team nog een keer gemotiveerd om te strijden voor een wonder. Hoewel het spel hierna veel beter werd, mocht het niet baten. In de 64ste minuut werd tweemaal de paal geraakt, in minuut 69 werd de bal net van de lijn gehaald en in minuut 73 werd er op een goed schot van Sesen redding gebracht. Het zat ook niet mee. In minuut 77 was er eindelijk loon na werken, Luca schoot op aangeven Sesen raak voor de 4-1. Helaas kwam Quick niet veel later door een effectieve counter op 5-1 en vervolgens in minuut 80+3 op 6-1. In minuut 80+6 kopte Jayce nog raak uit de corner van Luca. Daarmee werd de eindstrand bepaald op 6-2.

Het was niet genoeg, Quick heeft een verdiende overwinning gepakt en ATC kan zich met gepaste spanning gaan opmaken voor de kampioenswedstrijd tegen Sparta Enschede. Ook zij leken vandaag onder de druk te bezwijken, zij wisten niet langs Avanti te komen en verloren thuis met 2-3.

Zaterdag 18 mei speelt ATC tegen Sparta thuis op veld 2. Een gelijkspel is voldoende om kampioen te worden. Alle reden dus om vol gas naar volgende week te kijken. Daarbij zien wij deze middag als een incident en vergeten we dit snel!