Auke (c), Kay, Kaien, Savyo,

Brian, Luca, Jesse,

Jayce, Hugo, Casper

(Cas, Sesen, Bauke)

Na een vervelende 2e fase in de competitie was het tijd voor de 3e fase. Hoewel de degradatie naar de 3deklasse als een klap kwam, moest ATC zich herpakken. De wedstrijd tegen Vogido JO17-3 was dan ook de eerste wedstrijd van de nieuwe competitie.

De wedstrijd starte om 12:15 uur op veld 3, het was bij vlagen windstil en de temperatuur tikte de dubbele cijfers aan. Een heerlijk voetbalweer dus!

Na 8 minuten was het al raak, op aangeven van Luca schoot Brian de 1-0 en zijn eerste van het seizoen binnen. Een goed begin. Daarop volgde 15 minuten lang overwicht, veel schoten, maar niet zuiver genoeg. Na 23 minuten tekende de verdedigende middenvelder Brian voor de 2-0, ditmaal op aangeven van Jesse. Deze stand bleef staan tot de extra tijd van de rust, hierin wist Sesen te scoren op aangeven van de debutant Jayce. 3-0!

In de rust besproken hoe er vooral gespeeld moest worden op balbezit en er moest meer oog zijn voor elkaar.

Dit had effect, in minuut 48 en 58 schoot Jayce binnen, beide keren op aangeven van Sesen. 5-0, met nog ruim 20 minuten te gaan. Uitlopen nu, dat was de boodschap. Cas begreep die boodschap en schoot in minuut 63 en 66 raak, eenmaal op aangeven van Sesen en de andere na een schermutseling in de 16 meter van de tegenstander. De Vogido doelman redde nog knap, maar was in de herkansing kansloos. 7-0, met nog 15 minuten te spelen. De mooiste goal van de middag moest nog komen, Luca ontving de bal van Brian en besloot snoeihard uit te halen van 25 meter. Hij verschalkte de doelman met een venijnig schot, 8-0. In minuut 80+2 kreeg Sesen, wederom op het middenveld, de bal via Brian en ging de snelle aanvaller op avontuur. Dit avontuur eindige in een mooie 9-0.

Eindstand 9-0, daarmee de eerste plek in handen. Een mooi begin van de competitie, deze winst smaakt naar meer. Volle bak geven iedere week, en op naar de schaal.