ATC MO17-1 wint laatste wedstrijd fase 2 met dubbele cijfers van NEO MO17-2

NEO MO17-2

1e klasse (2e fase) 2

9 december 2023 10:15

E.R. de Boer

Na het fluitsignaal op veld 1 van scheidsrechter Ewout de Boer verovert ATC meteen de bal van NEO. Anne geeft een voorzet op Noëlle. Die speelt haar tegenstander uit en schiet met links net naast het doel. Drie minuten later geeft Anne de bal op Demi H. Die zet de bal vanaf rechts voor op Tessa. Tessa schiet, maar de keepster houdt de bal nog net op de lijn tegen. Een minuut later is het wel raak. Tessa geeft een lekkere pass op Noëlle die de bal beheerst binnen schiet, 1-0 na vijf minuten spelen. ATC is veel sterker dan NEO. Na ruim een kwartier spelen zet Demi H een hoekschop perfect voor op Linn M. Die kopt ook goed, maar de keepster verricht een prima redding. De keeperbal wordt vervolgens meteen weer opgevangen door Linn M. Die schiet de bal naar Tessa. Die speelt zichzelf vrij en speelt dan Demi H in. Die rondt prima af, 2-0. Dan gaat het hard. NEO neemt een achterbal niet goed. Tessa is er als de kippen bij en scoort, 3-0. Vijf minuten later zien de toeschouwers een mooie één-twee tussen Linn M en Noëlle. Linn M schiet met links maar haar schot knalt op de lat. Linn M vangt de bal vervolgens zelf weer op en scoort met een rustig bekeken schot in de verre hoek de 4-0. Enkele minuten later vangt Donna een uittrap van de keepster op de middenlijn op. Ze zet een versnelling in en gaat goed door. Helaas gaat haar schot via de keepster net naast het doel. De 5-0 valt even later als Linn M en Tessa goed samenspelen en de laatste scoort, 5-0. Voor rust wordt het 6-0. Linn M schiet op goal, de keepster redt, maar heeft de bal niet vast en in tweede instantie scoort Linn M alsnog, 6-0. Met deze stand zoeken beide teams de kleedkamer op.
Na rust staat NEO met nog maar 9 speelsters op het veld. Twee speelsters zijn kapot en kunnen niet meer spelen en ze hebben geen wissels meer. ATC was al veel sterker dan NEO maar nu helemaal. Vrijwel meteen na de start van de tweede helft geeft Demi H een diepe bal op Linn M. Die loopt goed door op de goed keepende en meevoetballende keepster, blokt het schot en rondt vervolgens simpel af, 7-0. Vijf minuten later geeft Linn M een pass op Fleur. De keepster komt opnieuw uit, maar ook Fleur gaat goed door, houdt de bal binnen. Ze zet hem voor op Noëlle die de bal vervolgens simpel binnen kan schieten, 8-0. Het is vrijwel éénrichtingverkeer richting het doel van NEO in deze fase van de wedstrijd. Romée maakt op rechts een actie en schiet raak, 9-0. Een minuut later wordt het 10-0 als Linn M de bal verovert en vervolgens langs alles en iedereen heen slalomt en scoort. Daarna duurt het 10 minuten voordat er weer gescoord wordt. Inmiddels is laatste vrouw Maartje er in de spits bijgekomen. Na goed samenspel tussen Maartje, Fleur en Tessa, maakt Tessa de aanval af met een doelpunt, 11-0. Drie minuten later krijgt ATC een penalty. Maartje neemt deze maar haar geplaatste schot belandt helaas op de paal. Enkele minuten later staat Maartje wel aan de basis van de 12-0 als ze de bal naar Fleur schiet. Die legt de bal terug op Romée die de bal mooi en onhoudbaar in de kruising schiet, 12-0. ATC gaat lekker door. Het siert NEO dat ze het niet opgeven en blijven voetballen. Linn M geeft de bal op Anne. Die gaat super goed door en scoort, waar ze heel blij mee is, 13-0. En ja hoor, even later weet Maartje dan toch te scoren en ze schiet uit de kluts de 14-0 binnen. De laatste goal van de wedstrijd komt op naam van Noëlle als ze de uitbal van NEO opvangt en de bal lekker binnenschiet. Eindstand 15-0.
ATC was veel sterker dan NEO en helemaal de tweede helft toen NEO nog maar met 9 speelsters in het veld stond.
Dit was de laatste wedstrijd van fase 2. De meiden van ATC worden minimaal 3e. Misschien schuiven ze nog een plekje op de ranglijst op als Hellendoorn en/of LSV punten laten liggen in hun laatste 2 wedstrijden. ATC heeft winterstop en op zaterdag 20 januari start de competitie.