Kotkampweg 44
7531AT
ENSCHEDE
tel. 053-4354518

Het is koud deze zaterdagochtend als de wedstrijd Sparta E MO17-1 tegen ATC MO17-1 begint. De coaching is vandaag door ziekte en afwezigheid van beide coaches in handen van interim-coach André. De meiden van ATC komen goed uit de startblokken en na een paar minuten spelen krijgt ATC een hoekschop. Linn C geeft de bal voor. De bal komt bij Romée die op goal schiet, maar de goal wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Een paar minuten later krijgt ATC opnieuw een hoekschop. Romée neemt deze. Linn C schiet op goal, maar de keepster weet haar schot te keren. In de rebound scoort Tessa alsnog, 0-1. Nog geen twee minuten later staat er 0-2 op het scorebord. Jonne geeft de bal op Linn M. Die maakt een actie en schiet met links de bal in de hoek binnen. ATC blijft druk zetten op Sparta. Na een een-twee tussen Linn M en Tessa probeert Tessa met een mooie lob over de keepster te scoren, maar de bal gaat net langs de paal. Kort daarna krijgt Sparta een kans na mooi samenspel. Gelukkig belandt het schot op de paal. Het spel gaat op en neer in deze fase van de wedstrijd. Sparta probeert te counteren met hun goede en snelle spits en ATC probeert met combinatievoetbal tot scoren te komen. Demi H geeft een goede pass op Tessa. Die draait goed open en schiet helaas net over. Dan krijgt ATC weer een hoekschop. Deze wordt door Sparta weggewerkt, maar niet goed. Tessa pikt de bal op en scoort, 0-3. Een comfortabele voorsprong. Dan krijgt Sparta een vrije bal waaruit een tegengoal valt, 1-3. Het publiek houdt even de adem in als Donna in botsing komt met haar tegenstandster. Gelukkig staat strijdster Donna weer op. Sparta weet na een mooie dribbel opnieuw te scoren, 2-3 en de spanning in de wedstrijd is terug. ATC krijgt nog een hoekschop voor rust, maar de kopbal van Demi W gaat net naast. Ruststand 2-3.
Na rust start ATC goed. Linn M geeft een diepe pass op Fleur. Die schiet goed over de keepster, maar helaas op de lat. Even later krijgt Demi H een kans. Haar schot belandt ook op de lat, maar in tweede instantie schiet ze de bal binnen, 2-4. En twee minuten later wordt het 2-5 als Fleur schiet. De keepster houdt haar schot in eerste instantie tegen, maar ze laat de bal weer los en Fleur weet alsnog te scoren. Dan scoort Sparta vanuit het niets met een prachtige goal, 3-5. ATC krijgt wat kansjes om te scoren, maar de keepster houdt de ballen tegen. Na zo'n 20 minuten spelen in de tweede helft weet Sparta te scoren na wat geklungel bij ATC, 4-5. Het wordt weer spannend. Gelukkig scoort ATC vijf minuten later alweer met een heel mooi afstandsschot van Linn M, 4-6. De supporters van ATC zien een mooie aanval met Linn M, Tessa en Romée, maar helaas levert dit geen doelpunt op. Even later maakt Tessa een mooie actie, maar ze schiet net naast. Dan schiet Linn M op goal. De keepster weet haar schot knap te keren. De bal komt bij Romée. Die zet de bal prachtig voor op Tessa die op haar beurt de bal lekker afrondt, 4-7. Met nog zo'n vijf minuten te spelen, mag dit niet meer mis gaan. ATC krijgt nog twee goede kansen om te score verder uit te breiden. Anne geeft de bal op Tessa, maar haar schot wordt door de keepster gepakt. Linn M geeft een goede bal op Fleur en haar schot raakt beide palen maar verdwijnt niet over de doellijn. Eindstand 4-7. Een mooie pot met veel doelpunten en de drie punten gaan terecht mee terug naar Hengelo. Interim-coach André heeft het goed gedaan.