ATC MO17-1 en AVC Heracles MO17-1 delen de punten op koude zaterdagmiddag in Almelo

tel. 0546-851305

De wedstrijd in Almelo begint tien minuten later omdat er nog geen veld beschikbaar is. Van een goede warming up is hierdoor geen sprake. De meiden van Heracles zijn het eerste kwartier sterker dan ATC. De meiden van ATC spelen slap en zijn niet gretig genoeg. Bovendien is Heracles fysiek sterk en de meeste duels worden verloren. Toch is het eerste kansje in de wedstrijd voor ATC na een kwartiertje spelen. Noëlle wordt op links weggestuurd en gaat een goede 1-2 aan met Demi W. Het schot van Noëlle wordt goed geblokt en tot hoekschop verwerkt. Deze levert niks op. Een paar minuten later is er geklungel linksachterin bij ATC en miscommunicatie waardoor Heracles weet te scoren. 1-0 voor Heracles. De meiden van ATC gaan op zoek naar de gelijkmaker. Na een half uur spelen komt er een aanval over rechts met een goede combinatie tussen Tessa en Fleur. Die bereikt Jonne die de bal op Tessa speelt. Het schot van Tessa gaat net naast. Tien minuten later komt Tessa heel goed voor haar tegenstandster en pikt de bal op. Ze loopt goed door op de keepster maar speelt de bal dan net iets te ver voor zich uit, waardoor de keepster de bal kan pakken. Erg jammer. Zo blijft het 0-0, tevens ruststand.
Na een goede speech van coach Rob beginnen de meiden van ATC aan de tweede helft. Nu is ATC de betere ploeg. Na vijf minuten spelen krijgt ATC een vrije bal na een terugspeelbal op de keepster die in de handen wordt gepakt. Linn M en Romée nemen deze verrassend, maar het levert helaas geen doelpunt op. Linn M verovert direct de bal weer en geeft een voorzet op Demi W. Die neemt de bal goed aan, maar de keepster verricht een prima redding op haar schot. Even later vangt Mette een ingooi van Heracles op. Ze geeft de bal op Linn M die op haar beurt een pass geeft op Linn C. Die schiet de bal mooi en hard in één keer op doel, maar helaas gaat haar schot net over. Na een half uur spelen in de tweede helft krijgt ATC wat het verdient. ATC is weer actief in het strafschopgebied. Demi H legt de bal goed terug op Noëlle en zij schiet de bal vanaf een meter of 18 perfect in de rechterkruising, eindelijk 1-1. ATC blijft druk zetten en het spel speelt zich vooral op de helft van Heracles op. De verdediging van ATC staat goed en Heracles komt er nauwelijks aan te pas. ATC krijgt ook enkele kansen om een doelpunt te maken maar de bal gaat er niet in. Vlak voor tijd krijgt ATC nog een hoekschop. Noëlle zet de bal op maat voor en Demi W kopt de bal goed in, maar helaas kan de keepster haar kopbal tegenhouden. Dan fluit de scheidsrechter af, dit keer rekent hij geen extra tijd voor blessures, wissels etcetera wat hij in de eerste helft nog wel deed. Bijzonder....
Zo blijft het 1-1. De meiden van ATC hebben een sterke en goede tweede helft gespeeld waarin de bal lekker werd rondgespeeld en waarin het helaas niet is gelukt nog een keer vaker te scoren. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen VV Hellendoorn op het programma.