Torenlaan 60
7559PB
HENGELO OV
tel. 074-2424783

Scheidsrechter Simon Konijn fluit om 10.15 uur voor de aftrap van de wedstrijd ATC MO17-1 tegen Markelo MO17-1. Markelo heeft beide wedstrijden ruim verloren en is gebrand op een goed resultaat. Het balbezit is met name voor ATC de eerste 20 minuten van de wedstrijd en het eerste kansje van de wedstrijd is voor ATC als Linn M op goal schiet. De keepster houdt de bal goed tegen. Markelo kan snel counteren met snelle speelsters in de voorhoede en dat levert een schot op de goal van keepster Marit op. Die verricht een goede redding. Dan krijgt Linn M een grote kans om de 1-0 te maken maar ze schiet op de lat. Vervolgens schiet Markelo de bal hard naar voren, loopt de rechtsbuiten de verdediger van ATC eruit en kan voorzetten. Twee speelsters van ATC gaan naar dezelfde waardoor er twee vrij staan en een van hen kan de bal simpel binnenschieten, 0-1. De wedstrijd is rommelig. De passes komen niet goed aan, er wordt niet strak in de voet gespeeld en duels worden niet gewonnen. ATC straalt niet de instelling uit deze wedstrijd te willen winnen. Markelo ruikt kansen. Na 35 minuten wordt een afstandsschot van richting veranderd via de rug van iemand en is Marit kansloos, 0-2. Twee minuten later wordt het nog erger als Markelo een hoekschop goed voorgeeft. Niemand van ATC doet iets en de speelster van Markelo kan de bal rustig met de binnenkant voet inschieten, 0-3. Even later doet ATC aan de andere kant van het veld wat terug als Tessa weggestuurd wordt. Ze ontdoet zich handig van haar tegenstander en schiet op goal, maar de keepster verricht een prima redding. Vlak voor rust gaat Linn C er op links goed langs, maar voordat ze op goal kan schieten, wordt de bal met een goede sliding tot hoekschop verwerkt. Deze wordt door Linn M helaas naast gekopt. Ruststand 0-3 na een eerste helft waarin ATC meer balbezit had, met name op de helft van Markelo speelde en tig corners kreeg, maar Markelo de paar kansen die ze kregen meteen heeft benut.
Na rust proberen de meiden van ATC feller te zijn. Na drie minuten spelen gaat Romée er op rechts goed langs. Ze zet de bal prima voor maar er is niemand die er tegenaan loopt. Even later speelt Linn M in het strafschopgebied drie speelsters uit en wordt dan tegen de grond gewerkt, penalty. Linn M neemt deze zelf en schiet de bal beheerst binnen, 1-3. Markelo gooit er na de aftrap weer een lange bal overheen. Deze wordt door ATC opgevangen, maar de terugspeelbal op de keepster is te hard waardoor die van haar voeten afketst. De bal komt precies voor de voeten van een speelster van Markelo die de bal in een leeg doel binnnen kan schieten, 1-4. Twee minuten later is het aan de andere kant van het veld raak. Linn M maakt een goede actie op het middenveld en geeft een lekkere pass op Tessa. Die rondt goed af, 2-4. Helaas schiet Markelo enkele minuten later aan de andere kant na een aanval opnieuw binnen, 2-5. Zo komt ATC niet echt dichterbij. Na een half uur spelen straft Romée een foutje achterin van Markelo af en zet de stand op 3-5. Twee minuten later vangt Demi H op de middenlijn de uittrap van de keepster op. Ze loopt mooi door na een prima actie en geeft een goede pass op Noëlle. Die schiet de bal lekker binnen, 4-5. Zo wordt het toch nog spannend. ATC krijgt een paar kansen om op gelijke hoogte te komen. Een schot van Tessa wordt door de keepster goed gekeerd en uit de hoekschop die hierop volgt, wordt de bal van de lijn gehaald. Even later krijgt Tessa nog een kans, maar opnieuw staat de keepster een doelpunt in de weg. Dan gaat het aan de andere kant mis. Een bal wordt door ATC slecht weggewerkt en in de voeten van de beste speelster van Markelo gespeeld. Die schiet de bal van afstand knap binnen, 4-6. Er volgt nog een kansje voor ATC vlak voor tijd, maar Tessa kan haar voet net niet tegen de bal krijgen. Eindstand 4-6. De meiden van ATC hadden van deze tegenstander niet hoeven te verliezen. De instelling was niet goed, er werd niet voor elkaar gevochten zoals vorige week tegen Hellendoorn en dan blijf je terecht met lege handen achter.