ATC MO17-1 wint de lastige uitwedstrijd tegen VV Hellendoorn MO17-1 door doelpunt vlak voor tijd

tel. 0548-654859

Vandaag staat de uitwedstrijd tegen VV Hellendoorn op het programma, de nummer 1. Hellendoorn heeft beide wedstrijden met dikke cijfers gewonnen. De meiden van ATC weten dus wat hen te doen staat. Het veld is erg slecht na alle regen van de afgelopen tijd.
Na drie minuten spelen komt ATC goed weg als keepster Marit een lekkere redding verricht na een vrije schietkans van Hellendoorn. In de 10e minuut van de wedstrijd kan ATC op voorsprong komen als Fleur een vrije schietkans krijgt. Ze is echter veel te druk en schiet de bal met de wreef hoog meters rechts van het doel. Het spel gaat redelijk gelijk op met felle duels. Na 20 minuten spelen zien de meegereisde supporters een mooie aanval met combinatievoetbal van ATC. Linn M speelt Noëlle in, die de bal op Linn C geeft. Die schiet van afstand goed op goal, maar de keepster verricht een knappe redding. Een minuut of vijf later krijgt Hellendoorn een enorme kans als de rechtsbuiten er goed langs gaat en de bal op maat voorgeeft. De speelster van Hellendoorn hoeft de bal alleen maar binnen te tikken, maar ze schiet, gelukkig voor alles wat ATC is, naast. Even later speelt Linn M zichzelf met een goede versnelling vrij en schiet op goal. Helaas gaat haar schot net naast. ATC krijgt in de eerste helft een flink aantal corners, maar die leveren niet echt gevaar op. Ruststand 0-0.
Ook in de tweede helft zijn beide teams aan elkaar gewaagd. Het eerste kansje in de tweede helft is na 20 minuten spelen voor Hellendoorn na een foutje bij ATC achterin. Het schot verdwijnt naast het doel. Hellendoorn moet alle zeilen bijzetten om Linn M af te stoppen die een hele goede wedstrijd speelt als mid-mid. Na 25 minuten trapt de aanvoerder Linn M uit frustratie na. De uitstekend fluitende scheidsrechter geeft haar rood en Hellendoorn moet verder met 10 speelsters. De vrije bal die volgt op zo'n 18 meter van het doel wordt genomen door Noëlle. Haar schot belandt helaas op de lat. Hellendoorn heeft het moeilijk zonder de aanvoerder en ATC zet druk. Linn M gaat goed door, haalt de achterlijn en weet de bal binnen te houden en voor te geven. Noëlle is er snel bij, maar haar schot gaat over. En zo blijft het 0-0 en spannend. Enkele minuten later is het opnieuw Linn M die na een klasse actie op het middenveld de bal op doel schiet. Deze verdwijnt net over. Hellendoorn probeert met lange ballen druk te zetten op ATC, maar de verdediging met het centrale duo Maartje en Donna staat goed te voetballen. Zo kopt Maartje verschillende keren de hoge bal goed weg en winnen beide veel duels. Hellendoorn krijgt nog wel twee corners, de eersten van de wedstrijd voor hen, die gevaarlijk zijn, maar weggewerkt worden. In de 40e minuut gaat Demi H op rechts goed door en ze weet de bal voor te geven. In een kluwen van speelsters is het Linn C die haar knie tegen de bal krijgt en de bal verdwijnt, tergend langzaam, in het doel. 1-0 voor ATC. Hellendoorn krijgt nog één corner en dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. ATC wint van de koploper en neemt de drie punten mee terug naar Hengelo.