Kerkhofweg 61 a
7586AB
OVERDINKEL
tel. 053-5381105

Afgelopen zondag 3 maart mochten we voor de 2ekeer dit seizoen tegen Sportclub Overdinkel aantreden. Daar waar de vorige wedstrijd in een makkelijke 6-2 overwinning eindigde zou het vandaag een stuk moeizamer gaan en er helemaal geen overwinning aan te pas komen.  Vandaag zou het moeten gebeuren, de eerste overwinning na de winterstop. Met onze sterspelers Bas W en Sven weer terug zal het normaal gesproken geen probleem moeten zijn.

Over Bas W en Sven gesproken, sinds een aantal weken maak ik deel uit van een elite whats app groep met de naam Awaydays ATC 2 waar Michel en Niek ook deel uit van maken. Toen ik zondagmorgen in de “normale app groep aangaf dat Sven, Bas, Niek en ik rechtstreeks richting sportpark ’t Wilpelo zouden rijden kreeg ik de opmerking van onze Nol dat ik vroeger nog wel eens over de Hasseler Es reed. Zo schuldig als ik mij voelde heb ik hem maar verteld dat hij Sven even lief aan moest kijken omdat hij de chauffeur van vandaag zou zijn. Helaas voor hem zou dit volgens de chauffeur niet goed komen…

Toen we aan kwamen in Overdinkel waren we een beetje van slag. Waren we wel op de goede plek? Sommige spelers van ons kregen namelijk een melding op hun telefoon: Welkom in Duitsland. Goed om te weten: je kunt je abonnement hier gewoon gebruiken zoals in Nederland. Gelukkig voor ons zagen we al snel een aantal bekende koppies en waren we aangekomen op het sportpark in Overdinkel dus. Overdinkel wordt trouwens ook wel het smokkeldorp genoemd. Een dorp dat rijk is aan prachtige natuur en waar uitgebreid gesmokkeld kan worden en waar de verhalen van generatie op generatie doorgegeven worden maar dat terzijde.

Nadat de volgende opstelling in de app gegooid werd konden we aan de wedstrijd beginnen.

Niek , Aron, Niels K, Bjorn, Sven, Tim N, Bas v P, Ralph, Niels V, Erwin en Maris

Vanaf het eerste fluitsignaal was wel duidelijk dat we de punten vandaag niet cadeau zouden krijgen. De smokkelaars zaten er in elk duel boven op en speelden het spelletje wat zij graag wilden. ATC’65 2 wist hier vrij weinig tegenover te zetten tot aan de 22e minuut. Na een goede solo van Sven over de linkerflank wist hij een goede voorzet af te leveren (dit in tegenstelling tot de man die voorgaande wedstrijden op de linkshalf positie stond) bij Beertje die hem feilloos met een fantastische omhaal het doel in werkte 0-1 ATC’65 2. Een aantal minuten na de 0-1 raakte Tim helaas geblesseerd en moest zich laten vervangen door Stan. Na een aantal kansen over en weer en een corner die door Niels K vakkundig  direct achter geschoten werd kreeg ATC’65 2 nog een corner in de 42e minuut die binnengekopt werd door Aron. Wie dacht dat dit het einde van de eerste helft zou betekenen had het mis. Niels V vond het nodig om een penalty te veroorzaken en Sportclub Overdinkel wist hier wel raad mee 1-2. Kort hierna werd er afgefloten voor de eerste helft.

Dan de 2e helft. Helaas voor ons een helft om snel te vergeten. Het leek net als het weer overigens heel mooi te gaan nadat Sven in de 55e minuut na een solo de 1-3 maakt. Even hiervoor of hierna dat weet ik niet meer werd hij overigens volledig door midden gezaagd aan de zijlijn. De dienstdoende scheidsrechter van vandaag die overigens wel een aantal keren wat rare beslissingen nam vond dit alleen een vrije bal. Nadat een aantal spelers commentaar hadden op deze beslissing zei hij doodleuk “ik fluit toch ook?”. Toen we in de 67e minuut een corner tegen kregen kopte Aron deze feilloos binnen in de linkerbovenhoek. Helaas voor hem in het verkeerde doel. Wel werd hem nog even op het hart gedrukt door Sven dat aanvallers voorin moesten blijven staan en zich niet in de eigen 16 hoefden te melden. Prima dan blijven we lekker voorin en red je je er maar mee . Stand 2-3. De leiding moet hierna gedacht hebben dat er wat moest veranderen en bracht in de 58e minuut Randy in het veld voor Bjorn. Het leek hoopvol want bij het eerste duel kegelde Randy zijn tegenstander omver en leken we de 3 punten mee te smokkelen naar Hengelo. Helaas kregen we in de 78e minuut nog een doelpunt om de oren 3-3. Het had overigens net zo goed 4-3 voor Sportclub Overdinkel kunnen zijn ware het niet dat Sander vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter geloofde hem op zijn mooie blauwe ogen (iets wat hij beter niet had kunnen doen). Later in de kantine vertelde Sander dit dan ook vol trots. De scheidsrechter kon dit niet waarderen en vond het zeer onsportief vertelde hij toen we buiten aan de ranja zaten.