Bauke, Kay (c), Kaien, Auke,
Brian, Sessen, Cas,
Luca, Hugo, Twan

Dion, Jesse, Casper, Bram, Lars, Savyo

De wedstrijd waar de hele week naartoe geleefd werd was dan vandaag eindelijk zover. ATC kan met 3 doelpunten verschil en winst kampioen worden in de bekerpoule/competitie. De mannen mogen vandaag laten zien wat ze kunnen en vooral, hoe gaan ze om met de druk. De druk van het moeten winnen, maar ook nog met een doelpunten aantal wat gezien de vorige scores nog wel is lastig kon worden. Na de slopende 0-0 tegen SDC, is ATC hongerig naar een resultaat en met name naar doelpunten.

De eerste helft start met het nodige spektakel, vuurwerk en het you never walk alone is te aanschouwen op een 'uitverkocht' sportpark. Overdinkel viert al feest voor de wedstrijd begint, wellicht gemakszucht of ontzettend vertrouwen. Hoe dan ook, ATC mag vanaf de aftrap rekenen op een lastige pot waarin Overdinkel zich niet gewonnen zal tonen. De opdracht is simpel, snel scoren en uitlopen naar minimaal 0-3. Echter begint ATC niet scherp genoeg, er ontstaan geen kansen en er kan maar moeilijk onder de druk vandaan worden gevoetbald. Na iets meer dan 30 minuten lijkt het dan toch eindelijk te gebeuren, 0-1! Echter wordt deze treffer afgekeurd wegens, dubieus, buitenspel. De ruststand wordt daarmee bepaald, 0-0.

In de rust is er een toespraak van de staff, er moet een tandje bij en het strijdplan wordt iets bijgesteld. Er wordt een aanvallendere stijl gekozen. Hiermee moeten de mannen het dan onmogelijk lijkende toch nog gaan waarmaken.

De tweede helft begint en beloofd een waar spektakel te worden. Na 2 minuten, in minuut 42, schiet Sessen prachtig binnen van 25 meter omdat de doelman van Overdinkel staat de slapen. 0-1! Of het de goal, de toespraak of het weer was zullen we nooit weten. Maar de knop ging om, ATC begon met voetballen en het geloof kwam helemaal terug toen Luca na 49 minuten de 0-2 binnenschoot na een goede inworp van Brian wist hij keurig 1 op 1 binnen te schuiven. Is het dan toch mogelijk? Met nog een half uur op de klok, en de inmiddels bekende uitslag bij BWO, mag er wat risico genomen worden. Na een mooie trap van Joost, weet Jesse de bal keurig door te spelen op Luca. Die 30 meter met moet afleggen waarna hij 1 op 1 op de keeper komt te staan. Ook deze keer geen twijfel bij de vleugelspeler, keurig wordt de 0-3 op het bord gezet na 53 minuten. Het minimale is dus behaald, maar Overdinkel begint met vechten. De wedstrijd wordt wat onvriendelijker met hier en daar flinke overtredingen. In minuut 76 lijkt er dan weer wat mogelijk, na een moeilijke fase komt Twan voor de keeper te staan die hem vast pakt en daardoor een scoringskans ontneemt. Penalty! Kay legt aan vanaf 11 meter en schiet snoeihard de 0-4 binnen. Langs de kant is de spanning dan iets gezakt bij de staff. Maar juichen mag nog niet. Er zijn immers nog 15 minuten te spelen en aan 2 doelpunten heeft Overdinkel genoeg. De spanning verdwijnt als Luca zijn 3de van de middag maakt. In een goede counter geeft Lars de bal prachtig aan Luca, die wederom de keeper te slim af is. Na 80+1 minuten is het dan 0-5. De scheidsrechter besluit 12 minuten bij te trekken en na een prachtige solo die eindigd in een hoekschop weet Kay uit die hoekschop op werkelijk magische wijze de bal met een nonchalant hakje in het doel te werken. De ultieme vernedering met een goal die wereldklasse schreeuwt. 0-6! De eretreffer komt er nog wel, met het nodige geluk is de stand in minuut 80+7 1-6. Na 80+12 minuten fluit de scheidsrechter af en vanuit het ATC kamp klinkt opluchting, ongeloof, blijdschap maar met name trots. De volgende ronde beker en kampioenschap in de bekerpoule is behaald en dat is erg knap gezien de twee gelijke spelen en op het oog bijna onmogelijk lijkende opgave van vandaag. Overdinkel druipt af, ATC viert feest en de punten gaan naar Hengelo na een prachtige 1-6 monsterscore!

Nu enkele weken rust, nagenieten op de training en volle bak richting die prachtige beker!