88'

Mannen beker reserve zondag poulefase Groep 1 68

10 september 2023 10:00

S. de Wijngaert

Op een bloedhete septemberdag stond ATC'65 2 tegenover Rood Zwart 3 op het kunst grasveld op het Sportpark Slangenbeek. De zon scheen fel en de hitte maakte het spelen op kunstgras niet bepaald comfortabel. Het beloofde een fysiek uitdagende wedstrijd te worden voor de mannen van ATC'65.

De wedstrijd werd geleid door interim-manager Marco Brandriet, die de afwezige Irfan Katalanc verving. Vanaf het begin van de wedstrijd waren er doelpunten aan beide kanten. In de 4e minuut opende Rood Zwart de score, waardoor ze op 0-1 kwamen.

Niet lang daarna, in de 7e minuut, maakte ATC'65 2 gelijk dankzij een assist van Nick en een doelpunt van Sven, waardoor de stand 1-1 werd. Het team van ATC'65 2 nam de leiding in de 25e minuut toen Bas Wanders een assist gaf aan Bjorn Weerkamp, waardoor de score op 2-1 kwam.

Sven Weustink toonde zijn individuele klasse in de 27e minuut met een solodoelpunt, wat de voorsprong van ATC'65 2 vergrootte naar 3-1. Rood Zwart liet echter niet lang op zich wachten en scoorde in de 29e minuut, waardoor de score 3-2 werd.

Vlak voor de rust, in de 45e minuut, trok Rood Zwart de stand weer gelijk met een schot, 3-3. In de tweede helft ging de strijd door en kreeg Rood Zwart een strafschop in de 68e minuut, waarmee ze de leiding namen met 3-4.

ATC'65 2 gaf niet op en in de 78e minuut maakte Sven opnieuw een doelpunt vanaf de strafschopstip, waardoor de score 4-4 werd. Echter, ongelukkig voor ATC'65 2, scoorden ze in de 85e minuut een eigen doelpunt, waardoor Rood Zwart weer op voorsprong kwam met 4-5.

De ellende voor ATC'65 2 werd vergroot in de 88e minuut met nog een eigen doelpunt, waardoor de eindstand 4-6 in het voordeel van Rood Zwart was.

Ondanks de warme omstandigheden en enkele uitdagingen met betrekking tot de samenstelling van het team, was het een spannende en sportieve wedstrijd, goed geleid door scheidsrechter Seppo de Wijngaert. Wissels werden toegepast door beide teams om de dynamiek van de wedstrijd te beïnvloeden, maar uiteindelijk trok Rood Zwart aan het langste eind met een 4-6 overwinning.