Mannen beker reserve zondag poulefase Groep 1 68

17 september 2023 10:00

S. de Wijngaert

Zondag 17 september 2023 - ATC'65 2 - MVV'29 3

De voorbereiding op deze wedstrijd begon al op donderdagavond, direct na de training. Er was echter een uitdaging: we hadden maar een beperkt aantal spelers beschikbaar. De vraag rees of dit voldoende zou zijn om het op te nemen tegen MVV, dat in de derde klasse speelde, terwijl wij wekelijks actief zijn in de vijfde klasse. Het klasseverschil was aanzienlijk en sommigen suggereerden om deze wedstrijd op voorhand als verloren te beschouwen of op papier af te doen. Desondanks besloten we om te spelen, met als belangrijkste voorwaarde dat iedereen heel moest blijven en geen onnodige blessures mocht oplopen tegen deze jonge tegenstanders.

Op vrijdagochtend kregen we echter een onverwacht bericht van onze doelman, Frank Tanke. Hij bleek een blessure aan zijn pols te hebben en wilde de wedstrijd graag overslaan. Dit betekende dat we een veldspeler moesten opofferen om als doelman te fungeren. Frank werd vervangen door Roel Pietersen die het stokje wel wilde overnemen, en zo was ons nieuwe strijdplan compleet.

Op zaterdag werkten Irfan en Robert aan een passende opstelling om deze tegenstander te bestrijden. We wilden meer balans in de verschillende linies creëren en compact spelen om van daaruit gevaarlijk te worden.

Zondag was de dag van de wedstrijd aangebroken. Terwijl wij rustig van onze koffie genoten, waren de spelers van MVV al bezig met hun warming-up, fanatiek rondotjes deden en rond rennende in een vierkant. Ze haalden duidelijk alles uit de kast om ons te verslaan.

Na enige tijd in de wedstrijd te hebben gespeeld, merkten we dat het behoorlijk in balans was en dat we ATC'65 goed konden voetballen tegen deze jonge MVV-spelers. In de 27e minuut kwamen we zelfs op een 1-0 voorsprong dankzij een schitterend schot van Bjorn Weerkamp van buiten de 16 meter. Met deze voorsprong gingen we de rust in.

In de rust waarschuwde de tegenstander ons dat ze ons nog een kwartier lieten voetballen voordat het licht voor ATC'65 uit zou gaan. Maar niets bleek minder waar. Een kwartier in de tweede helft breidden we onze voorsprong uit naar 3-0 dankzij doelpunten van nieuwkomer Aron Drenthe en wederom Bjorn Weerkamp. MVV bleef zoeken naar een doelpunt, maar onze keeper Roel gaf geen krimp en hield zijn doel schoon.

Dankzij dit resultaat vonden we onszelf plotseling bovenaan in de bekerpoule, en we konden alleen maar afwachten wat onze concurrenten zouden doen. De andere wedstrijd eindigde in een gelijkspel, het gevolg was dat we een ronde verder zouden gaan in de beker. Dit was absoluut een fantastische teamprestatie en een enorme teleurstelling voor MVV'29 3, die graag verder wilden in de beker. Het was een wedstrijd die we niet snel zouden vergeten.