30 september 2023 10:00

M.J.D. Parera

opmerkingen

Fotograaf: C. Parera Verslaggever: E. Yared

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen DSVD op het programma. We starten met een andere opstelling met Julan op goal.  ATC start met prima voetbal en weet daarmee veel kansen te creëren. Een pass van Julan weet Rune te vinden, die vervolgens met een mooie uithaal net langs het doel schiet. DSVD is ook scherp en zet een tegenaanval in, die door Julan wordt gered. ATC blijft prima voetballen. Met een rustige opbouw weet Beau een gaatje te vinden en passt naar Rune, die de kans benut: 1 - 0!

Aan het begin van het tweede kwart creëert ATC opnieuw veel kansen. Morris haalt uit maar de keeper van DSVD redt het schot. ATC verliest even de scherpte en DSVD maakt hier gebruik van, 1-1.
ATC voert de druk op. Mass schiet hard, maar helaas mis. Vervolgens dribbelt Lars de bal tot het middenveld en maakt hij zichzelf vrij om te schieten, wat leidt tot 2- 1. Direct daarop weet Julan met een pass Dylan te vinden die net over schiet. DSVD begint meer te voetballen en weet wederom de score op een gelijke stand te brengen, 2-2.
Lars heeft hier een antwoord op en scoort met een hard schot de 3-2.  Casper weet de voorsprong verder uit te breiden en scoort, 4-2.  Rust.

In de tweede helft staat Noppie (Morris) weer op goal.  Een grote kans van DSVD gaat mis. ATC zakt wat in en achterin wordt ook wat geklungeld, waardoor DSVD meer kansen krijgt. DSVD komt beter in de wedstrijd en beloont zichzelf met twee snelle doelpunten, waarmee zij de stand gelijktrekken, 4-4. ATC komt snel terug. Beau weet Rune te bereiken, die 5-4 scoort.

In het laatste kwart weet ATC vele kansen te creëren en ook te benutten. Lars scoort twee keer snel achter elkaar en brengt daarmee de stand op 7-4. Door een slechte opbouw verliest ATC de bal en DSVD straft dit af, 7-5.
Daarna is ATC niet meer te stoppen. Lars scoort de 8-5. In een mooie combinatie met Casper scoort Rune 9-5. Beau en Rune breiden de voorsprong verder uit, wat uiteindelijk resulteert in een winst met dubbele cijfers, 11-5!