Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 04

2 september 2023 10:00

M.J.D. Parera

IMG_1342.JPG

Zaterdag 2 september mochten de jongens van de 10-1 dan eindelijk de wei weer in. Na een lange zomer met een paar heerlijke weken rust zijn we afgelopen week weer begonnen met trainen. Zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd al weer op het programma, thuis tegen Oranje Nassau. Julan en Beau sloten zaterdag voor het eerst weer aan dus het was even afwachten hoe fit we aan de start zouden verschijnen.

ON bleek een leuke, vooral voetballende, tegenstander. De wedstrijd ging dan ook redelijk gelijk op. We creëerden naar het einde van het eerste kwart wat meer kansen en uiteindelijk vielen ook de eerste goals aan die kant. Een mooie en verdiende 2-0 voorsprong. ON gaf echter niet op en via een mooie goal maakten zij de aansluitingstreffer. Een fout achterin betekende helaas de 2-2 en ON werd daarna sterker en sterker. We maakte zelf uit een beeldschone aanval over meerdere schijven helaas net niet de 3-2. De aanval, de voorzet van Dylan en de kopbal van Rune hadden een beter lot verdiend. ON maakte in het derde kwart uiteindelijk verdiend de 3-2 waarna wij gelukkig veerkracht toonden, een snelle 3-3 en nog 10 minuten om vol voor de winst te gaan. We gaven nog 1 keer alles en dat leidde uiteindelijk tot een verdiende 5-4 overwinning.

Hard gevochten, op momenten goed gevoetbald en ik ieder geval veerkracht getoond. Een heel lekker begin!