ATC MO17-1 wint van Hellendoorn MO17-1 en klimt naar de 2e plek op de ranglijst

Demi Huigen (intikker)

1e klasse Zwaluwen Jeugd Reeks (1e fase) 1

11 oktober 2023 19:00

C. Visser

Vanavond staat de inhaalwedstrijd tegen VV Hellendoorn op het programma  die op verzoek van Hellendoorn is verplaatst. Hellendoorn staat tweede en ATC derde. Vanaf het fluitsignaal van scheidsrechter Collin Visser zijn de meiden van ATC fel op de bal. Er wordt goed gecombineerd. Na drie minuten spelen zet Maartje van achteruit de aanval op. Linn M laat het publiek genieten van een mooie solo totdat ze in de 16 onderuit wordt gehaald waardoor ze niet tot een schot kan komen. Enkele minuten later verovert Linn M de bal. Ze speelt de bal naar Noëlle die Tessa weet te vinden. Die geeft een mooie steekpass op Linn M. Linn gaat haar tegenstander voorbij, is niet zelfzuchtig, en legt de bal panklaar breed op Demi H die hem heel eenvoudig kan binnentikken, 1-0. Een aanval uit het boekje. Prima gespeeld van de ATC meiden.
In de fase erna gaat het op en neer. ATC combineert beter, maar Hellendoorn is fel in de duels, soms een beetje te, en probeert het ATC met lange ballen moeilijk te maken. Keepster Marit doet echter goed mee en Hellendoorn krijgt in de eerste helft geen enkele kans en schiet niet één keer op goal. ATC daarentegen creëert nog wel enkele kansen. Tessa gaat lekker door op links en zet de bal goed voor op Noëlle. Helaas leidt de kans niet tot een goal. Als we een minuut of 20 onderweg zijn, geeft Jonne een mooie bal op Noëlle. Die geeft hem voor op Tessa. Tessa schiet, maar via een speelster van Hellendoorn gaat de bal naast. ATC krijgt nog wat schietkansen, maar de bal wil er niet in.
Ruststand 1-0.

Na rust speelt het spel zich grotendeels af op de eigen helft van Hellendoorn. Hellendoorn verdedigt en schiet de bal dan hard richting het doel van ATC om zo tot scoren te komen. De verdediging van ATC staat echter als een huis en geeft niks weg. Keepster Marit moet in de tweede helft één keer in actie komen, maar ook dan zit Maartje er goed bij en is het geen echte kans. ATC aan de andere kant krijgt wel aardig wat kansen om de score verder uit te breiden, maar doelpunten maken is niet het sterkste punt van het team. Mette geeft van achteruit een mooie pass op Romée. Helaas komt er geen doelpunt uit. Even later komt Romée alleen voor de keepster te staan, maar het lukt haar niet de bal langs de keepster in het doel te schieten. Een vrije bal van Noëlle wordt door de keepster goed tegengehouden. Dan krijgt ATC een hoekschop. Romée zet de bal heel goed voor. ATC schiet op goal, de keepster haalt de bal van de lijn. Er wordt nog een poging gedaan, nog één en nog één en dan wordt de bal de zestien uitgeschoten. Hoe deze bal er niet in ging, weet niemand... Na goed een half uur spelen redt de keepster opnieuw na een schot van Demi H en ook een schot van Tessa weet ze met kunst, vliegwerk en geluk uit het doel te houden. Dan klinkt het eindsignaal. ATC wint verdiend met 1-0 maar door de kleine marge bleef het tot het einde toe spannend. Ook omdat Hellendoorn loerde op de counter met de lange bal.

Alle meiden speelden een prima wedstrijd, bleven vechten voor iedere bal en strijden in de duels, met resultaat.

Door deze winst neemt ATC de tweede plek over van Hellendoorn. A.s. zaterdag staat de laatste wedstrijd van fase 1 op het programma, thuis om 10.15 uur tegen Sparta. Als de ATC meiden deze wedstrijd winnen, sluiten ze fase 1 af met een mooie tweede plek.