Torenlaan 60
7559PB
HENGELO OV
tel. 074-2424783

Het is al behoorlijk warm op kunstgrasveld 6 als scheidsrechter Collin Visser fluit voor de aftrap van de wedstrijd tussen ATC en Avanti. Vorig seizoen waren beide teams erg aan elkaar gewaagd en wonnen ze allebei een keer na pittige wedstrijden. Hoe zou het vandaag gaan?
Vanaf de aftrap neemt ATC het initiatief en na twee minuten levert dit een hoekschop op. Deze wordt door Avanti niet lekker weggewerkt. Linn M vangt de bal op en schiet met een bekeken afstandsschot vanaf de 16 de 1-0 binnen. Een lekker begin van de wedstrijd. Een tijdje later maakt Linn M een mooie actie en speelt de bal op Demi H. Zij maakt de 2-0 met een mooi schot over de keepster. ATC heeft continu balbezit en Avanti komt er niet aan te pas. Na een kwartiertje spelen ziet het publiek een één-tweetje tussen Demi W en Linn M. Linn schiet op de lat en in de rebound schiet Demi W helaas over. Enkele minuten later geeft Romée de bal uit een hoekschop mooi voor, maar de kopbal van Linn M verdwijnt net over het doel. Als we een half uur onderweg zijn, krijgt Romée de bal randje zestien. Ze bedenkt zich niet en schiet de bal vol op de voet strak binnen, 3-0. De meiden van ATC laten mooi samenspel zien in de kleine ruimte. Dit levert een schot van Tessa op maar de keepster redt knap. Dan wordt het toch 4-0 als Romée een fout in de verdediging van Avanti afstraft. Vlak voor rust krijgt Fleur na een perfecte pass van Linn M een super kans om de 5-0 binnen te schieten, maar helaas lukt het haar niet te scoren. Ruststand 5-0.
Na rust zetten de trainer/coaches van ATC de meiden op posities neer waar ze vaak niet eerder hebben gestaan. De meiden moeten even wennen, maar doen het prima. Na 10 minuten laat Linn M een goede individuele actie zien waarbij ze een stuk of drie speelsters het nakijken geeft en vervolgens met links op doel schiet. De keepster weet met een knappe redding een doelpunt te voorkomen. De hoekschop die volgt wordt door Fleur goed voorgegeven. Noëlle loopt prima in, maar schiet net over. Avanti heeft een goede rechtsbuiten die met een leuke actie haar tegenstandster voorbij speelt en de 4-1 kan maken. Even later is het raak aan de overkant van het veld. Tessa, Fleur en Linn M combineren goed en het is Linn M die koel afrondt met links, 5-1. Enkele minuten later gaat Tessa op rechts twee speelsters voorbij en schiet goed op goal. Opnieuw blijkt de keepster een sta-in-de-weg. Vlak erna zien we weer kort combinatievoetbal in de zestien. Het bekeken schot van Demi W belandt op de paal. Een minuut later scoort Demi W alsnog met een goede kopbal, 6-1. ATC is vandaag veel sterker dan Avanti die nauwelijks aan voetballen toekomen. Er wordt goed en regelmatig met rust aan de bal gecombineerd. Vlak voor tijd geeft Linn C een hele mooie steekpass op Tessa die toch haar doelpunt meepikt en de bal prima binnen schiet, 7-1.
ATC wint met ruime cijfers van een tegenvallend Avanti. Volgende week zijn de ATC meiden vrij.