ON MO17-1 stapt na gelijkwaardige strijd als winnaar van het veld in de wedstrijd tegen ATC MO17-1

tel. 0546-814838

Om elf uur klinkt het fluitsignaal voor de aftrap van de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen, ON MO17-1 - ATC '65 MO17-1. De eerste minuten is het spel onrustig van ATC. ON combineert beter en heeft meer rust aan de bal. Het spel gaat op en neer zonder dat er echte kansen gecreëerd worden. Na zo'n 20 minuten spelen zijn beide teams gelijkwaardig qua voetbal. ATC bouwt op van achteruit en dat zorgt voor meer rust in het spel. Er komt een kans voor ATC als Fleur Demi H bereikt en Demi een pass op Noëlle geeft. Haar schot is net niet hard genoeg om de keepster van ON te passeren. Na een half uurtje spelen is er een goede kans voor ON, maar het schot gaat naast. Vijf minuten later krijgt ON een grote kans om op voorsprong te komen na een aanval over links, maar keepster Marit voorkomt met een prima redding dat er wordt gescoord. Enkele minuten later geeft Donna een pass van achteruit en stuurt Romée weg. Die is snel en zet goed druk waardoor ON de bal niet goed kan wegwerken. Noëlle krijgt de bal en schiet, maar haar schot mist kracht.
Ruststand 0-0.
Na rust zien we hetzelfde beeld. Het spel gaat op en neer. ATC heeft de eerste 20 minuten het betere van het spel en zet ON onder druk. Linn M geeft na een goede actie de bal op Linn C. Die kan van afstand schieten maar kiest ervoor de bal op Demi H te geven. Haar schot wordt goed geblokt door ON. Na zo'n 20 minuten spelen geeft ON een lange bal van achteruit waar door ATC niet goed op wordt gereageerd. De bal valt precies goed en de speelster van ON kan van afstand de bal over keepster Marit het doel in schieten, 1-0 voor ON. Enkele minuten later wordt het 2-0. Keepster Marit heeft de bal vast, maar er wordt tegenaan geschoten waardoor ze hem los laat. Tot verbazing van zowel ATC als ON laat de scheidsrechter doorgaan en kan een speelster van ON de bal simpel binnen tikken, 2-0 voor ATC. De meiden van ATC zijn even goed kwaad op de scheidsrechter over dit onrecht. Er wordt fel gespeeld en dit levert een penalty op als randje zestien een ATC speelster wordt gevloerd. De keepster houdt helaas met een prima redding de bal tegen.
Dan fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. ATC verliest de eerste wedstrijd met 2-0 in Almelo. Gezien de verhoudingen op het veld was een gelijkspel een meer terechte uitslag geweest. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Avanti op het programma.