ATC MO17-1 wint de derby uit bij BWO MO17-1

Sportpark De Noork
Oldenzaalsestraat 518
7558PW
tel. 074-2911659

Om 13.00 uur fluit de scheidsrechter voor de start van de derby tussen BWO MO17-1 en ATC MO17-1. ATC is vanaf het begin de voetballende ploeg en dominant. Het dwingt BWO terug op de eigen helft. Er wordt goed gecombineerd tot aan het zestienmetergebied. Helaas lukt het niet om tot scoren te komen. ATC is voetballend sterker. BWO komt alleen op de helft van ATC door een vrije bal van achteruit die door hun laatste man naar voren wordt geschoten. De verdediging van ATC staat echter goed en voorkomt dat BWO gevaarlijk kan worden. In de 20e minuut maakt de laatste man ietwat ongelukkig hands na goed druk zetten van ATC. De scheidsrechter wijst naar de stip. Linn M gaat zoals afgesproken achter de bal staan. Helaas gaat haar schot via de lat over. ATC krijgt erg veel corners die door BWO zonder beleid worden weggewerkt, waarna ATC opnieuw richting BWO doel gaat. Fleur maakt een goede actie op rechts en zet de bal voor. Het schot van Noëlle gaat net naast. In de 37e minuut schiet Romée met links schitterend op goal. De keepster van BWO redt net zo schitterend en zo blijft het nog steeds 0-0. In de laatste minuut voor rust wordt Fleur met een mooie steekpass weggestuurd. Ze gaat alleen op de keepster af, maar schiet er hard tegenaan. Zo blijft het 0-0, tevens ruststand.
Na rust is het spel wat rommeliger. ATC speelt wat gehaaster en BWO komt wat in de wedstrijd. Over de linkerflank komen ze een paar keer gevaarlijk richting doel van keepster Marit. Gelukkig helpen de ATC meiden elkaar en voorkomen ze zo dat er op doel geschoten kan worden. Dan krijgt ATC volledig onterecht een penalty tegen. Ook de BWO speelsters zelf vinden dat. Linn M is zo ontdaan door dit onrecht, dat ze de scheidsrechter vraagt: wat de f... is dit? Dit vindt hij niet leuk en hij stuurt haar met een gele kaart vijf minuten naar de kant. Dit buitenkansje wordt door BWO benut en de penalty wordt binnengeschoten, 1-0. Tegen de verhouding in, maar ja je moet ze wel zelf maken. De meiden van ATC zijn nu getergd door deze oneerlijkheid en gaan er vol voor. Er komt van achteruit een mooie diepe bal op Romée. Die loopt twee tegenstandsters eruit maar haar schot wordt nog net geblokt. Even later krijgt Romée wederom de bal en haalt uit. Opnieuw verricht de keepster van BWO een super goede redding. BWO komt er af en toe uit met een lange bal naar voren. Keepster Marit doet goed mee. Ze komt goed uit en bouwt rustig op van achteruit. Na 20 minuten spelen in de tweede helft gooit Carmen op de linkerkant in. Linn M maakt een mooie actie waarmee ze haar tegenstander voorbij gaat, haalt de achterlijn en geeft een voorzet op maat op Romée. Die schiet de bal keurig in de rechterhoek binnen, de verdiende 1-1. Nog geen twee minuten later, ATC zet vanaf de aftrap van BWO meteen weer druk, komt de bal weer bij Romée. Die bedenkt zich niet en schiet de bal binnen, 1-2. De meiden van ATC zijn super blij en Romée zelf springt letterlijk een gat in de lucht. ATC krijgt in de tweede helft nog een aantal goede kansen om de voorsprong uit te breiden. Tessa gaat nog een keer alleen op de keepster af nadat ze twee BWO speelsters eruit heeft gelopen, maar haar schot treft geen doel. Zo blijft het toch nog spannend tot aan het einde toe. De scheidsrechter laat nog even extra door spelen, maar fluit dan toch af. Een verdiende 1-2 overwinning voor de meiden van ATC.
Woensdagavond staat de inhaalwedstrijd thuis tegen VV Hellendoorn op het programma om 19 uur.